Welkom op
de website

Vochtoverlast badkamer

Vochtproblemen ontstaan vanzelfsprekend in de ruimtes waar veel water is en wordt gebruikt, zoals de badkamer en de keuken. Vocht kan voor veel problemen zorgen, maar zorgt ook voor een oncomfortabele leefomgeving welke ook nog eens slecht voor uw gezondheid kan zijn.

Oorzaak

Het vinden van de oorzaak is belangrijk bij vochtbestrijding, u wilt immers van het probleem af en er niet constant rekening mee hoeven te houden. Hieronder een aantal mogelijke oorzaken:

  • Te weinig ventilatie

Wanneer u uw badkamer niet goed ventileert dan blijft het water in de badkamer hangen en zorgt zo voor condensatie en vochtige muren. Na verloop van tijd kan dit voor schimmelgroei zorgen en lelijke vochtplekken.

  • Onvoldoende verwarming

Wanneer u de badkamer niet voldoende opwarmt dan kan het water niet goed verdampen. Hierdoor kan het in het pleisterwerk trekken waardoor vochtplekken ontstaan en schimmels kunnen groeien.

Vochtbestrijding in de badkamer

Weet u waar het probleem vandaan komt dan kunt u beginnen met het vochtvrij maken van uw badkamer. Hieronder twee mogelijkheden:

  • Ventileren

Ventilatie van uw badkamer is van essentieel belang om het vocht te laten circuleren en het de kans geven te verdampen. Nadat u de douche of het bad hebt gebruikt kunt u bijvoorbeeld het raam een paar uur open laten staan. Bij gewoon gebruikt kunt u het raam ook prima op een kier laten staan. U zou er ook voor kunnen kiezen om ventilatieroosters in uw badkamer boven het raam te latne plaatsen. Op die manier kunt u de mate van ventilatie met het rooster bepalen.

  • Automatisch ventileren

Voor een optimale ventilatie kunt u ook kiezen voor automatische ventilatie. Een veel gebruikt systeem in badkamers is een afzuigsysteem welke eenvoudig kan worden ingesteld zodat het iedere dag een paar uren vochtige lucht afzuigt of aanspringt zolang het licht in de badkamer aan is.