Welkom op
de website

Overlast slaapkamer

Het komt wel eens voor dat u mogelijk overlast ondervindt van vocht in uw slaapkamer. Dit komt door condensatievocht en herkent u aan de waterdruppels op uw ramen of kleine plasjes water onder het raam. Verder kunt u vocht overlast herkennen aan het loslaten van behang, afbladerend schilderwerk of het ontstaan van schimmel. De oorzaak is simpel, een gebrek aan verse lucht en daarmee dus een tekort aan goed ventileren. Doordat er niet goed wordt geventileerd stijgt de luchtvochtigheid. Vocht slaat dan neer op koude oppervlaktes zoals de ramen en de buitenmuren. Daar zult u de eerste tekenen van condensatievocht opmerken.

Vocht is vaak een probleem in de badkamer, keuken, zolder of kelder, maar ook in de slaapkamer wil het nog wel eens voorkomen. Een slaapkamer is vaak wat kleiner dan een keuken en wanneer u in een kleine ruimte verblijft dat niet goed wordt verwarmd en niet goed ventileert dan ontstaat er condens. Condensatievocht is slecht voor uw gezondheid, maar richt ook schade aan uw woning aan. Denk aan rotten van kozijnen, schimmel op de muren en aantasten van metselwerk, behang en schilderwerk én als gevolg van de schimmel tast het ook uw gezondheid aan.

Vochtbestrijding in de slaapkamer

Het is belangrijk dat u vocht bestrijdt in uw slaapkamer, maar voorkomen is natuurlijk nog beter. Het is vrij eenvoudig om vocht in uw slaapkamer te bestrijden. De belangrijkste tip die we u kunnen geven is voldoende ventilatie. Dit kunt u desnoods met een installatie regelen, maar u kunt ook een ventilatierooster plaatsen. Deze worden vaak boven het glas in het kozijn of in de gevel geplaatst.

Naast ventilatie is ook verwarming een manier om condensvocht tegen te werken. Maak de lucht echter niet té droog. Een goede balans is de sleutel tot een gezonde leefomgeving. Laat u desnoods adviseren door een professional zodat u precies weet wat u kunt doen in uw situatie. Maar ventilatie is in elk geval de voornaamste oplossing.

Specialist

Een specialist kan u precies vertellen wat u kunt doen om vocht te voorkomen en te bestrijden. Vochtbestrijding is iets dat effectief moet gebeuren en een specialist heeft de ervaring en het gereedschap om u hierbij te helpen. Voordat u een specialist inhuurt is het altijd verstandig een offerte aan te vragen bij verschillende specialisten zodat u de vochtbestrijding ook tegen een goed tarief laat uitvoeren.