Welkom op
de website

Doorslaand vocht

Een groot probleem dat als gevolg van een vochtprobleem ontstaat is doorslaand vocht. Doorslaand vocht komt vaak voor bij oudere woningen en woningen welke schade aan de buitenmuren hebben. Regen, hagel en sneeuw werken flink in op de buitenmuren en kunnen de muur binnendringen en nog meer schade aanrichten. Zowel binnen als buiten.

Behandelen

Er zijn twee manieren waarmee u doorslaand vocht op uw muur kunt aanpakken.

  1. Isoleren

De eerste optie die u heeft is het volledig isoleren van zowel uw buitenmuren als uw binnenmuren. Er zijn diverse systemen en lagen waar u uit kunt kiezen voor een verbeterde isolatie. Een groot voordeel hiervan is dat u kapotte voegen niet per se hoeft te herstellen, hoewel dit wel aan te raden is natuurlijk. Een groot nadeel van extern isoleren is dat het veel onderhoud vereist.

  1. Impregneren

Een andere manier is, misschien wel de beste manier, uw muren te impregneren. Dit wordt ook wel hydrofoberen genoemd. Hierbij is een vereiste dat de gevel eerst moet worden gerepareerd. Na renovatie en reparatie kan impregneren plaatsvinden. Nadat het impregneren is voltooid zijn de muren voorzien van een waterwerende laag welke de komende tien tot vijftien jaar uw woning beschermd tegen doorslaand vocht.

Een specialist inschakelen

Wanneer uw muur het slachtoffer is geworden van doorslaand vocht dan heeft u iemand nodig die dit voor u op kan lossen. Een specialist is een logische keuze. Veel bedrijven bij u in de buurt staan voor u klaar, maar het is daarbij wel altijd even verstandig om de prijzen en service van deze specialisten met elkaar te vergelijken. Een groot voordeel van een specialist is dat hij vaak een garantie tot wel tien jaar op hun geleverde diensten geeft. Zo weet u zeker dat het goed wordt afgewerkt en indien er zich binnen tien jaar toch problemen voordoen dat u gratis wordt geholpen.