Welkom op
de website

Impregneren

Het impregneren van uw buitenmuren zorgt ervoor  dat de muur geen water doorlaat. Bij buitenmuren waar veel vocht binnen kan komen worden de muren vaak geïmpregneerd. Impregneren helpt alleen tegen vocht dat van buitenaf komt en niet tegen optrekkend vocht. Waarom zou u uw buitenmuren impregneren?

 • De buitenmuur laat geen water binnen (waterafstotend)
 • Werkt schimmelwerend
 • Werkt brandvertragend
 • Bescherming tegen zure regen
 • Werkt graffitiwerend
 • De prijzen zijn niet hoog

Tegenwoordig worden impregneermiddel ook gemaakt op waterbasis. Dit is vele malen beter voor het milieu.

Zelf impregneren

U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om uw gevel of buitenmuren zelf te impregneren. Deze klus is best lastig als u een groot huis heeft. De muur moet gelijk worden gedekt wilt u optimaal genieten van de voordelen. Voor u zal het moeilijk zijn om te zien of het middel is aangebracht aangezien de stoffen transparant zijn. Wilt u het toch zelf proberen? Doorloop dan de volgende stappenplan:

 1. Buitenmuur goed stof en vetvrij maken
 2. Maak de voegen schoon
 3. Scheuren en barsten dienen gerepareerd te worden
 4. Kozijnen, deuren en ramen afplakken
 5. Begin van boven naar beneden

Wilt u het werk liever uitbesteden? Kies dan voor een ervaren vakman.

Vakman vinden

De voordelen van impregneren spreken voor zich. Voor het impregneren van uw huis betaalt u zo’n 6,50 euro per m2. Dit is een indicatieprijs en varieert per huis/vochtbestrijdingsbedrijf. Wilt u weten wat de prijs is voor uw huis? Zoek dan niet verder en vraag meerdere offertes aan bij vakmannen bij u uit de buurt. Via dit aanvraagformulier vergelijkt u tot wel 6 vakmannen. U kiest dan de beste vakman en bespaart zo tot wel 30% op de kosten!