Welkom op
de website

Verzekering vochtproblemen

Wanneer u vochtproblemen heeft dan dient u deze zo snel mogelijk te verhelpen. Vochtproblemen komen in verschillende variaties. Denk aan doorslaand vocht, condensatievocht of optrekkend vocht. Wanneer u te maken heeft met doorslaand vocht of optrekkend vocht is het raadzaam een specialist in de arm te nemen. Alleen op die manier kunt u vochtproblemen op een goede manier verhelpen. De kosten hiervoor zijn veelal voor u, maar wist u dat u voor dergelijke kosten ook uw woonhuisverzekering kunt inschakelen?

Brandverzekering

Dat klinkt misschien een beetje raar maar een brandverzekering dekt vaak ook schade als gevolg van lekkage. Springt er een leiding of heeft u problemen met uw riolering en lijdt u als gevolg hiervan schade? Dan kunt u het beste eerst even uw verzekeraar bellen om te kijken of zij iets voor u kunnen betekenen.

Niet alleen directe schade is gedekt, maar vaak ook de gemaakte kosten aan een specialist. Zo ook de kosten als gevolg van schimmelgroei worden soms gedekt door uw brandverzekering. Niet iedere brandverzekering dekt dit, loop dit dus even na bij uw verzekeraar zodat u het zeker weet.

Onderhoud is essentieel

Ondanks dat een verzekeraar uw kosten mogelijk kan vergoeden als gevolg van vochtschade, is dit natuurlijk geen reden om het onderhoud van uw woning te verwaarlozen. Onderhoud is essentieel en zorgt ervoor dat uw woning langdurig in goede staat verkeert. Wanneer u uw verzekeraar belt om dergelijke schade te verhalen dan zullen zij onderzoek doen naar de oorzaak. Zijn de kosten een gevolg van langzaam inwerkende schade? Dan worden de kosten veelal niet vergoed. Schade als gevolg van een calamiteit wordt vaak wél vergoed. Denk aan de gesprongen waterleiding die we eerder al even noemde.

Schade dat wordt aangebracht aan uw woning door derden wat vervolgens voor vochtschade heeft gezorgd kan ook op de verzekering worden verhaald. Het is dus altijd verstandig om uw verzekeraar te bellen en te vragen naar de mogelijkheden. Meld schade altijd zo snel mogelijk, want als er te lang niets aan wordt gedaan wordt het alleen maar erger en zal ook de verzekering minder geneigd zijn uw kosten te dekken. U hebt het immers laten verloederen.

Wilt u meer weten over het verzekeren van vochtschade? Neem contact op met uw huidige verzekeraar of bel een andere zodat u de resultaten met elkaar kunt vergelijken.