Welkom op
de website

Condensatievocht

Condensatie kan voor een hoop problemen zorgen. Veel mensen staan niet genoeg stil bij het goed ventileren van de woning waardoor schimmel kan vormen en ook vochtplekken de muren ontsieren. De oorzaak hiervan is dat condensatievocht geen kans krijgt om de woning te verlaten. Hierdoor richt u niet alleen schade toe aan uw woning, maar ook aan uw gezondheid.

Oorzaken

Condensatievocht is vocht dat in de lucht ontstaat in een woning als gevolg van koken, leven en wassen. Door een gebrek aan ventilatie zal de luchtvochtigheid omhoog gaan. Dit zorgt voor problemen:

  1. Vocht richt schade aan uw woning aan
  2. Te hoge luchtvochtigheid is slecht voor uw gezondheid

Wanneer de luchtvochtigheid hoog is dan vormt condensatie waardoor vocht uit de lucht neerslaat op oppervlakken in huis die koud zijn. Denk aan de buitenmuren en ramen. Condensatie komt voornamelijk voor in de keuken en de badkamer. Als deze ruimtes niet genoeg worden geventileerd dan blijft condensatie zich vormen.

Gevolgen

Zodra condensatie vormt kunnen schimmels groeien. Schimmels zijn niet altijd zichtbaar, maar kunnen wel schadelijk zijn voor onze gezondheid. Onvoldoende ventileren kan dus schade aan uw woning én uw gezondheid aanrichten. Naast de vochtplekken en schimmelplekken kunnen verf en pleister ook loslaten. Daarnaast blijft het behang niet goed meer plakken en komt er een bepaalde muffe geur vrij in huis. Dit komt voornamelijk door schimmels.

Vochtbestrijding is dus enorm belangrijk.

Vochtbestrijding

U kunt vocht zelf bestrijden door goed te ventileren, maar om vochtplekken en schimmels te verwijderen kunt u het beste de hulp van een specialist inschakelen. Een specialist weet precies wat u nodig hebt, maar kan u ook adviseren om toekomstig condensatievocht te voorkomen. Voor meer informatie kunt u het beste contact opnemen met een specialist en u laten adviseren op basis van uw situatie.